Biotina për rritjen e flokëve: Dozimi dhe efektet anësore

Biotina për rritjen e flokëve: Dozimi dhe efektet anësore

Biotina është një vitaminë thelbësore B që ndihmon trupin të marrë energji dhe lëndë ushqyese nga karbohidratet, proteinat dhe yndyrnat. Disa njerëz rekomanduan biotin për të ndihmuar rritjen e flokëve, por nuk ka prova klinike për ta mbështetur këtë.

Biotina është një vitaminë kritike për funksionin trupor. Shumë ushqime – përfshirë të verdhën e vezëve, arrat dhe bishtajoret – përmbajnë sasi të vogla të biotinës. Bakteret në zorrën e madhe prodhojnë gjithashtu biotin. Një person zakonisht do të marrë biotin të mjaftueshëm nga këto dy burime. Ndihmoni rritjen e flokëve. Sidoqoftë, nuk ka asnjë provë klinike për të mbështetur përdorimin e tij për këtë qëllim.

Ky artikull do të diskutojë ndikimin që Biotin ka në rritjen e flokëve. Do të shikojë gjithashtu marrjet e rekomanduara, efektet anësore të mundshme dhe ndikimin e mungesës. Midis konsumatorëve është i lartë.

Megjithëse disa studime kanë sugjeruar lidhje midis mangësive të biotinës dhe alopecisë, analiza e mëtutjeshme nuk ka gjetur prova përfundimtare të përfitimit midis individëve të shëndetshëm. dhe Administrata e Barnave (FDA) nuk ka një lejim dietik të rekomanduar ditor për biotin. Sidoqoftë, sipas vlerësimeve, një konsum prej 30 mikrogramësh (MCG) mund të jetë adekuat.

Futja mesatare e biotinës në vendet perëndimore, duke përjashtuar Shtetet e Bashkuara, është rreth 35-70 mcg në ditë. dhe shumica e njerëzve në Sh.B.A natyrisht marrin mjaftueshëm nga bakteret gastrointestinale dhe një dietë e ekuilibruar. .

Profesionistët e kujdesit shëndetësor mund të përshkruajnë një dozë sa më pak se 5 miligram në ditë për një person me mungesë biotine. Sidoqoftë, diapazoni i plotësimit të kërkuar mund të ndryshojë në varësi të rrethanave individuale. Ai deklaroi se mostrat nga njerëzit që kishin konsumuar nivele të larta të biotinës përmes shtesave mund të sigurojnë rezultate laboratorike "klinikisht të rëndësishme të pasakta". Një përqendrim i lartë i biotinës në mostra mund të rrezikojë testet diagnostikuese në të cilat biotina është një përbërës kryesor.

Kjo mund të jetë rasti për testet që shikojnë nivelin e troponinës dhe funksionin e tiroides. Sipas një analize, shumica e rezultateve të rreme të lidhura me biotin ndodhin në testet e lidhura me sëmundjen tiroide. Nivelet, çdo gjë që shkakton kequshqyerje ose ndërhyrje në funksionin gastrointestinal mund të kontribuojë në zhvillimin e një mungese biotine. Udhëzimi mjekësor gjithashtu ka sugjeruar që kushtet gjenetike që ndikojnë në balancat e baktereve të zorrëve mund të rezultojnë në mangësi të prodhimit të biotinës. i cili është një përbërës i pranishëm në ushqime të tilla si vezët e papërpunuara që dëmtojnë thithjen e biotinës

 • Përdorimi afatgjatë i ilaçeve antikonvulsante
 • Kushtet gastrointestinale që parandalojnë thithjen e biotinës
 • Përdorimi kronik i alkoolit ose ilaçeve intravenoze
 • izotretinoin, e cila është një ilaç për puçrra
 • gastrektomia ose gastrektomia e pjesshme
 • pirja e duhanit
 • Simptomat e mungesës

  Mangësitë e biotinës janë të rralla, kështu që hulumtimi në simptomat e tyre është i kufizuar. Sidoqoftë, disa studime kanë sugjeruar lidhje kauzale midis mungesës së biotinës dhe disa kushteve. midis të dyve. Një studim i kafshëve gjithashtu gjeti një lidhje midis biotinës dhe homeostazës së zinkut në lëkurë. . Rreth hundës dhe gojës

 • nauze dhe ngërçe barku
 • Dhimbje e muskujve dhe ngërçe
 • Ushqime që përmbajnë biotin

  Ushqime Me një përqendrim të dukshëm të biotinës përfshijnë:

  • Vezën e vezëve
  • Mëlçia e derrit
  • Flakët e OAT
  • Germin e grurit dhe kokrrat e plota
  • Arra dhe bishtajore
  • Kërpudhat e bardha
  • Spinaqi dhe Lulelakra
  • Djathë, gjizë dhe qumështi i lopës
  • mish derri, viçi dhe pulë
  • mollë, banane dhe domate
  • Karrota, marule dhe patate

  Natu tjetër Mjetet juridike RAL për rritjen e flokëve

  Shtesa të ndryshme të tjera ushqyese mund të përmirësojnë shëndetin e flokëve. Sidoqoftë, provat njerëzore nuk kanë mbështetur efikasitetin e shumë prej këtyre mjeteve juridike për këtë qëllim. Vajrat

 • Vitamina A
 • pa palmetto
 • Horsetail (Equisetum arvense sp.)
 • Vitamina C
 • Përmbledhje

  Nuk ka prova të forta shkencore për të mbështetur përdorimin e shtesave biotin për të përmirësuar rritjen e flokëve, përveç nëse një person ka një mungesë specifike të biotinës.

  Megjithëse ka pak prova të pasojave të drejtpërdrejta shëndetësore të plotësimit të biotinës, marrja e tepërt mund të ndërhyjë në https://harmoniqhealth.com/ rezultatet e testit laboratorik. Sidoqoftë, si biotina, shumë nga këto nuk vërtetohen shkencërisht se kanë një efekt pozitiv. Në shumicën e rasteve, mangësitë e biotinës nuk janë shkaku i humbjes së flokëve, por ato mund të jenë një faktor kontribues. Udhëzime ndihmuese dhe tërheq vetëm nga studimet e rishikuara nga bashkëmoshatarët, institucionet e kërkimit akademik dhe revistat dhe shoqatat mjekësore. Ne shmangim përdorimin e referencave terciare. Ne i lidhim burimet parësore – përfshirë studimet, referencat shkencore dhe statistikat – brenda secilit artikull dhe gjithashtu i rendisim ato në seksionin e burimeve në fund të artikujve tanë. Ju mund të mësoni më shumë rreth asaj se si ne sigurojmë që përmbajtja jonë është e saktë dhe aktuale duke lexuar politikën tonë editoriale .

  Our Store

  We promise we’ll get back to you promptly– your gifting needs are always on our minds!

  Monday – Saturday 8Am – 6Pm 

  Copyright© 2021 DewDropskkdi  All Rights Reserved.

  Add to cart