Bipolar dhe COVID-19: Këshilla për menaxhimin dhe si të përballoni

Bipolar dhe COVID-19: Këshilla për menaxhimin dhe si të përballoni

çrregullimi bipolar është një gjendje e rëndë e shëndetit mendor në të cilin disa individë përjetojnë periudha alternative të niveleve të larta të energjisë dhe humor jashtëzakonisht të ulët. Njerëzit me çrregullim bipolar mund ta gjejnë Pandeminë Covid-19 dhe bllokimin që rezulton të jetë veçanërisht sfidues për të menaxhuar. dhe depresiv. Kohëzgjatja e këtyre gjendjeve mendore dhe sa shpejt ato kalojnë mbrapa dhe me radhë ndryshojnë në varësi të formës specifike të çrregullimit bipolar.

Disa njerëz mund të mos pësojnë çelësa midis humorit të kundërt, ndërsa të tjerët mund të lëkunden nga shpenzimi i parave në mënyrë të egër dhe fillimi i shumë projekteve dhe aktiviteteve të reja për të mos qenë në gjendje të dalin nga shtrati dhe të konsiderojnë vetëvrasje.

Në rreth 82.9% të njerëzve me çrregullim bipolar të diagnostikuar, gjendja në mënyrë periodike shkakton "dëmtim të rëndësishëm" në jetën e tyre dhe vendimmarrje. Sipas Institutit Kombëtar të Shëndetit Mendor, afërsisht 2.8% e të rriturve në Shtetet e Bashkuara përjetojnë çrregullim bipolar çdo vit, dhe 4.4% e kanë atë në një pikë të jetës së tyre. kanë shkaktuar përçarje të mëdha sociale dhe ekonomike. Njerëzit me çrregullim bipolar, dhe ata që kujdesen dhe rreth tyre, përballen me sfida unike në këtë kohë të paparë. Vazhdoni të lexoni për të mësuar më shumë rreth asaj se si këta dy faktorë mund të ndikojnë në njëri-tjetrin dhe si të përballoni. Pandemic prezanton njerëzit me çrregullim bipolar, si dhe miqtë e tyre, familjen dhe ofruesit e kujdesit, me probleme dhe çështje shtesë. Këto vijnë nga faktorët e mëposhtëm:

 • Rregullsia dhe struktura janë shumë të rëndësishme për njerëzit me çrregullim bipolar, dhe ata mund të jenë të vështirë të vijnë gjatë një kohe të një ndërprerje të tillë.
 • Trajtimi i qëndrueshëm është thelbësor për njerëzit me çrregullim bipolar, por izolimi dhe karantina mund të ndërhyjnë në emërime të rregullta dhe të marrin ilaçe në kohën e duhur.
 • Frika nga sëmundja dhe shqetësimet për shëndetin e të dashurve mund të rrisin agjitacionin. Episodi depresiv i bipolarit.
 • Të qenit në izolim ose nën karantinë mund të jetë jashtëzakonisht e vështirë për njerëzit që përjetojnë mani ose episode hipomanic.

Sidoqoftë, njerëzit mund të ndërmarrin hapa për të menaxhuar këto çështje.

Për të ndihmuar në mbështetjen e mirëqenies tuaj mendore dhe atë të të dashurve tuaj gjatë kësaj kohe të vështirë, vizitoni qendrën tonë të dedikuar të shëndetit mendor për të zbuluar më shumë informacione të mbështetur nga hulumtimi.

këshilla dhe masa paraprake

Strategjitë e mëposhtme të përballimit mund të ndihmojnë njerëzit me çrregullim bipolar të lundrojnë në mënyrë proaktive problemet e mundshme të covid-19 dhe bllokimit:

 • Duke pranuar se këto janë kohë stresuese gjatë së cilës është e kuptueshme të ndjeheni të shqetësuar
 • Duke vlerësuar se qëllimi është të jesh në gjendje të menaxhosh ndjenjat pasi ato manifestohen
 • Ushqimi i vakteve të rregullta, të shëndetshme
 • Vendosja dhe ndjekja G Zakonet e mira të gjumit
 • duke kaluar ca kohë jashtë çdo dite
 • Duke qëndruar aktiv fizikisht duke ecur, vrapuar, biçikletë, ose duke përdorur opsione falas të ushtrimeve në internet
 • Duke u përpjekur të lëvizni Sesione Terapie Online – Terapia Virtuale është një mundësi e shkëlqyeshme për ata pa qasje në seancat e tyre të zakonshme
 • Puna me një farmaci për të rregulluar shpërndarjen e ilaçeve
 • Bërja https://harmoniqhealth.com/al/ e aktiviteteve të ndryshme relaksuese dhe tërheqëse, nga gatimi Për të lexuar për të bërë enigma me fjalëkryq
 • Sidoqoftë, është e mundur të menaxhohet gjendja dhe të drejtoni një jetë të plotë dhe produktive. Theelësi është të gjesh kombinimin e duhur të trajtimeve dhe mjeteve juridike, duke përfshirë ilaçe dhe masa të shëndetshme të jetesës, dhe të përmbahesh me to. Mund të duhet ca kohë për ta realizuar këtë, kështu që miqtë dhe familja duhet të jenë të durueshëm dhe të mbeten mbështetës. /li>

 • Antipsikotika
 • Antidepresantët
 • ilaçe anti-anxity
 • Ndihma e gjumit

në kombinim me ilaçet , Terapia e bisedave mund të ndihmojë në parandalimin e relapsave dhe përmirësimin e cilësisë së përgjithshme të jetës për njerëzit me çrregullim bipolar. Gjatë shpërthimit të COVID-19, shumë terapistë po ofrojnë mundësi të trajtimit në internet.

Mësoni më shumë rreth terapisë virtuale këtu. të njerëzve me çrregullim bipolar. Këto përfshijnë:

 • Pas një diete të shëndetshme
 • Marrja e ushtrimit adekuat
 • Forcimi i vetë-motivimit pozitiv

Mësoni më shumë rreth zgjedhjeve të stilit të jetës dhe mjeteve juridike natyrore që mund të ndihmojnë në simptoma të çrregullimit bipolar këtu. është një ide e mirë për të folur me një profesionist të kujdesit të shëndetit mendor. Bërja e kësaj është veçanërisht e rëndësishme gjatë pandemisë COVID-19, kur mund të jetë edhe më e rëndësishme të mbani problemet e mundshme të shëndetit fizik dhe mendor nga dalja jashtë kontrollit.

Para se të kërkoni ndihmë, është e dobishme të dini si Sa më shumë që të jetë e mundur në lidhje me historinë e shëndetit fizik dhe mendor të një individi. Ky informacion mund të ndihmojë në udhëzimin e trajtimit. Hulumtimi

tregon se fëmijët e njerëzve me çrregullim bipolar janë në rrezik më të lartë të zhvillimit të gjendjes ose çështjeve të tjera të shëndetit mendor, siç janë depresioni, ankthi ose abuzimi i substancave.

është Koha për të kërkuar ndihmë nëse një person shfaq ndonjë nga shenjat e mëposhtme të një episodi maniak, dhe ato zgjasin për disa ditë ose më shumë:

 • duke folur shumë më tepër sesa normale në një mënyrë jo të ngazëllyer
 • li>

Në mënyrë të ngjashme, nëse një individ shfaq ndonjë nga shenjat e mëposhtme të një episodi depresiv për disa ditë ose më shumë, është koha për të kërkuar ndihmë:

 • ndjenjat e Hoppessness dhe dëshpërim
 • Mungesa e interesit për gjërat që ata më parë i pëlqyen
 • Një paaftësi për të përqendruar mendimet e tyre ose për të përqendruar
 • Ndryshimet në gjumin, ngrënien ose zakonet e banjës
 • Feeli NGS e pavlefshmërisë

Nëse një person ka mendime për vetëvrasje, është e rëndësishme që ata të marrin ndihmë të menjëhershme. Njihni dikë në rrezik të menjëhershëm të vetë-dëmtimit, vetëvrasjes ose dëmtimit të një personi tjetër:

 • Bëni pyetjen e vështirë: "A po e konsideroni vetëvrasjen?"
 • Dëgjoni personin pa gjykim.

Mundohuni të hiqni çdo armë, ilaçe ose objekte të tjera potencialisht të dëmshme. 988 vetëvrasja dhe jeta e krizës është në dispozicion 24 orë në ditë në 988. Gjatë një krize, njerëzit që janë të vështirë për të dëgjuar mund të përdorin shërbimin e tyre të preferuar të stafetës ose thirrni 711 atëherë 988.

Klikoni këtu për më shumë lidhje dhe Burimet Lokale. Disa individë do të përjetojnë episode maniake pa periudha depresive.

Gjatë pandemisë COVID-19, njerëzit me çrregullim bipolar duhet të bëjnë përpjekje të veçanta për të vazhduar trajtimin e tyre dhe për të mbajtur një orar që mbështet shëndetin e tyre.

 • Shëndeti mendor
 • Gripi / i ftohtë / sars
 • Sëmundjet infektive / bakteret / viruset

Lajmet mjekësore sot kanë udhëzime të rrepta ndihmuese dhe tërheq vetëm nga studimet e shqyrtuara nga kolegët, kërkime akademike institucionet, dhe revistat mjekësore dhe shoqatat. Ne shmangim përdorimin e referencave terciare. Ne i lidhim burimet parësore – përfshirë studimet, referencat shkencore dhe statistikat – brenda secilit artikull dhe gjithashtu i rendisim ato në seksionin e burimeve në fund të artikujve tanë. Ju mund të mësoni më shumë rreth asaj se si ne sigurojmë që përmbajtja jonë është e saktë dhe aktuale duke lexuar politikën tonë editoriale

Our Store

We promise we’ll get back to you promptly– your gifting needs are always on our minds!

Monday – Saturday 8Am – 6Pm 

Copyright© 2021 DewDropskkdi  All Rights Reserved.

Add to cart