mellkasi sugárterápiát „figyelembe kell venni az előrehaladott SCLC betegek számára”

mellkasi sugárterápiát „figyelembe kell venni az előrehaladott SCLC betegek számára”

Ez a Lancet -ben közzétett új tanulmány szerint.

Kissejtes tüdőrák (SCLC) az összes tüdőrák esetének körülbelül 10-15% -át teszi ki. Szinte mindig a dohányzás okozza, és hajlamos gyorsan elterjedni a test más részeire, azaz gyakran diagnosztizálják az előrehaladott szakaszában.

A kutatócsoport szerint Ben Slotman, az amszterdami VU Egyetemi Orvosi Központ sugárzási onkológiai professzora vezette, az SCLC standard kezelése, amelyet a kemoterápia követ, amelyet profilaktikus koponya -sugárterápia követ – sugárzás a fejhez és a nyak, hogy megakadályozzák a rákot az agyban elterjedt.

De Prof. Slotman megjegyzi, hogy ezeknek a betegeknek rossz a túlélési aránya – csak 5% -uk legalább 2 évet él. Ezenkívül azt mondja, hogy a rák megismétlődésének esélye és annak valószínűsége, hogy a test más területeire terjed, továbbra is magas ebben a csoportban.

mellkasi sugárterápiát, amelyet mellkasi sugárterápiának is neveznek, a kemoterápiát követően általában nem kínálják az SCLC -betegeknek, mivel a rák szerint a rák már a mellkason kívül elterjedt.

De a kutatók azt akarták látni, hogy a mellkasi sugárterápia az SCLC szokásos kezelésével kombinálva befolyásolja a betegek túlélését és a rák visszatérésének valószínűségét.

A mellkasi sugárterápiát ”figyelembe kell venni az előrehaladott SCLC -betegek számára

A csapat a 3. fázisú klinikai vizsgálatot végezte, amelyben 498 498 kórházból származó felnőtt volt, ebből 16 volt Hollandiában. , 22 az Egyesült Királyságban volt, három Norvégiában volt, az egyik Belgiumban volt.

A rák esetén már reagált a betegeket, akik már reagáltak a rák első vonalbeli kemoterápiájára, a két kezelés egyikének-a profilaktikus koponya-sugárterápiának vagy a profilaktikus koponya sugárterápiának, valamint a mellkasi sugárterápiának a részét, valamint a mellkasi sugárterápiát kapják. Átlagosan 2 évig követték őket.

Egy év után a beteg túlélése hasonló volt mindkét kezelési csoport között. 2 év elteltével azonban a csoport úgy találta, hogy a profilaktikus koponya sugárterápiával és mellkasi sugárterápiával kezelt betegek 13% -a él, szemben a betegek csak 3% -ával, akiket csak profilaktikus koponya sugárterápiával kezeltek.

Ezenkívül azoknak a betegeknek, akik profilaktikus koponya -sugárterápiát és mellkasi sugárterápiát kaptak, 20% -uk rákos megismétlődést mutatott a mellkasban, szemben a 46% -ukkal, akik csak a profilaktikus koponya sugárterápiát kaptak.

A kutatók szerint a mellkasi sugárterápiát a betegek jól tolerálták, súlyos akut vagy késői mérgező mellékhatásokkal. Azt mondják, hogy a 3. vagy annál magasabb fokozat leggyakoribb mellékhatásai a fáradtság és a légszomj.

A megállapítások kommentálásakor a kutatók azt mondják:

“Eredményeink azt mutatják, hogy a mellkasi sugárterápia javítja a hosszú távú túlélést. Ezért a mellkasi sugárterápiát figyelembe kell venni a kemoterápiára reagált kiterjedt stádiumú kissejtes tüdőrákban szenvedő betegeknél. ”

Prof. Slotman azonban hozzáteszi, hogy a betegek még mindig a mellkason és az agyon kívüli betegség progresszióját tapasztalták a mellkasi sugárterápia után. Azt mondja, hogy ez azt sugallja, hogy az ilyen kezelést a mellkason kívüli területeken történő felhasználás céljából meg kell vizsgálni.

A tanulmányhoz kapcsolódó szerkesztőségben Jan P Van Meerbeeck, a Gent és az Antwerpeni Egyetem, a Belgium, valamint a David Ball, az ausztráliai Melbourne -i Egyetemen, vegye figyelembe, hogy a mellkasi sugárterápia nem technikailag összetett eljárás, amely nem egy technikailag összetett eljárás és könnyű lenne alacsony költséggel biztosítani, még korlátozott erőforrásokkal rendelkező sugárterápiás osztályokban is.

Ugyanakkor rámutatnak, hogy ennek a tanulmánynak a kezdeti célja az volt, hogy kimutatja, hogy a mellkasi sugárterápia az első évben több mint 10% -kal meghosszabbítja a túlélést, összehasonlítva azokkal, akik nem kaptak kezelést – valami A tanulmány nem sikerült. De megjegyzik, hogy a késleltetett előny összhangban áll egy másik, a mellkasi sugárterápiát vizsgáló tanulmányt az SCLC kezelésére.

Medical News ma a közelmúltban beszámoltak a Nemzeti Rák Intézet tanulmányáról, amely kiderült, hogy a tüdőrák aránya az Egyesült Államokban csökken.

 • Tüdőrák
 • Rák/onkológia
 • Radiológia/nukleáris orvoslás

A

aszpirin rendszeres, rendszeres adagja tartja a vastagbélrákot az öbölben.

A hosszú távú aszpirinhasználat összekapcsolódott a szerény, de szignifikánsan csökkentett rák kockázatával, különösen a gyomor-bélrendszeri (GI) traktus daganatokkal.

Történelmileg az aszpirint leggyakrabban a fejfájás, az ízületi gyulladás, az izom -csontrendszeri fájdalom és a kardiovaszkuláris betegség (CVD) kezelésére vagy megelőzésére.

Az Egyesült Államok Preventive Services munkacsoportja a közelmúltban azt javasolta, hogy az aszpirint rendszeresen szedje a CVD és a vastagbélrák (CRC).

Dr. Andrew T. Chan, a bostoni Massachusetts Általános Kórházból, és a társszerzők megvizsgálták az aszpirinnek a rákra gyakorolt hatását a 135 965 résztvevő körében, akik az Egyesült Államok egészségügyi szakembereinek két nagy kohort -tanulmányában regisztráltak.

Az ápolónők egészségügyi tanulmánya 1980-2010-ben működött, és az egészségügyi szakemberek nyomon követési tanulmánya 1986-2012 között zajlott.

A heti aszpirin 19% -kal csökkenti a CRC kockázatát

A csapat 20 414 rákos esetet vizsgált 88 084 nő és 7571 rák között 47 881 férfi között 32 év alatt.

Azok az emberek között, akik hetente 0,5-1,5 standard aszpirin tablettát vettek, a rákok prevalenciája összességében 3% -kal alacsonyabb volt, 15% -kal csökkentett GI traktus rák kockázata, és 19% -kal alacsonyabb a kolorektális rák kialakulásának kockázata. –

Az eredmények azt sugallják, hogy az aszpirin hatékonysága a CRC megelőzésében dózisfüggő.

Az aszpirin rendszeres használata nem korrelált az emlő, prosztata, tüdő vagy más nagyobb rák alacsonyabb kockázatával. Még nem tisztázott, hogy milyen hatással lehet az aszpirin más típusú rákkockázatokra.

Az eredmények azt sugallják, hogy az aszpirin befolyásolhatja a további mechanizmusokat, amelyek hozzájárulnak a rák kialakulásához a GI traktusban. Ez megmagyarázhatja az aszpirin erősebb asszociációját a gyomor -daganatok alacsonyabb kockázatával.

aszpirin megakadályozhatja a CRC -t, hogy az emberek szűrésen menjenek -e vagy sem. A megállapítások azonban azt mutatják, hogy lényegesen több esetet akadályoztak meg azok között az emberek körében, akik nem szűrnek át.

Az általános populációban a kutatók azt sugallják, hogy az 50 éves vagy annál idősebb emberek rendszeres aszpirin használata megakadályozhatja a CRC -t azokban az emberekben, akik nem tartják be a szűrést.

A csapat becslése szerint a CRC eseteinek 17% -át megakadályozták azoknál az emberek körében, akik nem mentek alacsonyabb endoszkópiát, és a CRC eseteinek 8,5% -át azok között, akik a szűrést végezték el.

A szerzők azt javasolják, hogy kiegyensúlyozzák az aszpirin előnyeit a CVD és a rák esetében a potenciális károkkal, például a GI traktus vérzésével.

Megállapítják:

“Az aszpirin potenciális olcsó alternatíva lehet az endoszkópos CRC [vastagbélrák] szűrésére erőforrás-korlátozott beállításokban, vagy komplementumok olyan beállításokban, amelyekben az ilyen programok vannak Már végrehajtották, beleértve az Egyesült Államok általános népességét is, amelyben a szűrés betartása továbbra sem optimális. ”

Egy összekapcsolt megjegyzésben Dr. Ernest T. Hawk, a houstoni MD Anderson Cancer Center Texasi Egyetemen, és a társszervezők kiemelik a tanulmány megállapításait az Aspirin potenciális hatásaival, valamint a érték, amelyet az aszpirin hozzáadhat a szűrési folyamathoz. A

aszpirin használata – mondják – kiegészítheti a vastagbélrák szűrését, és az endoszkópia státusától függetlenül hasznos lehet. A

orvosi hírek ma a közelmúltban számoltak be, hogy a CRC okai az életkor szerint különböznek.

 • Colorectal rák
 • Rák/onkológia
 • Cardiovaszkuláris/kardiológia
 • Gastrointestinalis/gastroenterológia

A kis képernyők a hálószobában akadályozzák a gyermekek alvását

Az elmúlt ünnepi időszakban néhány gyermek elég szerencsés lehet, hogy ajándékot kapjon okostelefon vagy egy másik kis képernyővel rendelkező eszköz formájában. Egy új tanulmány azonban arról számol be, hogy a közelben egy kis képernyővel alszanak a gyermekek nagyobb valószínűséggel nem tudnak aludni.

A gyermekgyógyászatban közzétett tanulmány megállapította, hogy a kis képernyő közelében aludó gyermekek rövidebb alvási időtartamot tapasztaltak, és arról számoltak be, hogy nem kapnak elég alvást.

A nem megfelelő alvás az olyan egészségügyi problémák potenciális kockázati tényezője, mint az elhízás, a szívkoszorúér betegség, a magas vérnyomás és a stroke. A gyermekek számára a jobb alvás pozitív hatással lehet a pszichoszociális egészségre és az iskolai teljesítményre. Sajnos a tanulmányok kimutatták, hogy a gyermekek alvási időtartama az elmúlt század folyamán folyamatosan csökkent.

A modern technológia elterjedése lehet -e ebből a hibás? Az amerikai fiatalok most már ugyanolyan ideig fogyasztják a médiát, mint a felnőttek többsége a munkával foglalkozó háttérinformációk szerint.

valamint a régebbi technológiák, például a televíziók olcsóbbá válnak, az újabb technológia, például az okostelefonok már szinte mindenütt jelen vannak, egészen addig a pontig, ahol sok gyermeknek van ilyen. Ezek lehetővé teszik a gyermekek számára, hogy bármikor hozzáférjenek a játékokhoz, a zenéhez, az internethez, a szövegekhez és az e -mailekhez.

„Annak ellenére, hogy a kis képernyők használata drámai növekedése volt, néhány tanulmány vizsgálta a gyermekek kis képernyőkhöz való felhasználását az alvás időtartama szempontjából”, írja a tanulmány szerzőit.

A korábbi tanulmányok összekapcsolták a TV jelenlétét a gyermek hálószobájában és a TV -megtekintésben az alvás időtartamának és későbbi lefekvéshez. Az ilyen megállapítások a TV -használat eredménye lehet az alvásidő helyettesítése, a mentális stimuláció növelése vagy a cirkadián ritmusok megszakításának képernyőjén.

A kutatók azonban azt sugallják, hogy a kis képernyőkkel rendelkező eszközök, például az okostelefonok potenciálisan még zavaró hatással lehetnek. Nem csak könnyebben hozzáférhetők és interaktívabbak, mint a TV -k, hanem a kis képernyőket általában az arc közelében tartják. A kis képernyőkből származó fény erősebben befolyásolhatja a melatonin felszabadulását, mint a TV -fény, ami gyengül a távolságon.

Ezen tényezők mellett a kis képernyőképes eszközök olyan hallható értesítést nyújthatnak, amelyek megszakíthatják az alvást, jelezve az új e -maileket vagy szöveges üzeneteket, még akkor is, ha nem használják.

A kis képernyők egyenlő kis mennyiségű alvást?

“[[] megpróbáltuk megvizsgálni a kis képernyők és TV -k asszociációját a gyermekek alvási környezetében, és bejelentettük a képernyőidőt a gyermekek alvási időtartamával, az észlelt elégtelen pihenést vagy alvást, valamint a szokásos lefekvéseket és a waketimes -t” – írja a szerzőket.

A tanulmányhoz a kutatók a Massachusetts-i gyermekkori elhízási kutatási tanulmány (MA-Cord) 2 048 résztvevőjét értékelték, a 2012-ben és a 2013-ban összegyűjtött adatok elemzésével. A résztvevők negyedik és hetedik osztályosok voltak, akik állami iskolákban járnak Két város Massachusetts -ben.

A gyerekek kitöltötték a kérdőíveket, amikor az előző héten általában lefeküdtek, amikor általában reggel felébredtek, és hány napot éreztek az elmúlt héten alvás.

Ezen kérdések mellett a résztvevők kijelentették, hogy közel állnak -e a játékok játékához, vagy szöveges üzeneteket vagy csevegéseket küldenek olyan barátaiknak, mint a mobiltelefonok, az okostelefonok és az iPod Touch. A kutatók azt is megkérdezték, hogy van -e TV a szobában, amelyben a résztvevők aludtak, valamint azt, hogy a résztvevők mennyi időt töltöttek hetente TV -t, DVD -ket vagy videojátékokat.

A kutatók azt találták, hogy a résztvevők többsége arról számolt be, hogy kis képernyőkkel (54%) és egy TV -vel rendelkező szobában (75%) alszik. A hetedik osztályosok nagyobb valószínűséggel aludtak egy kis képernyős eszköz közelében (65%), mint a negyedik osztályosok (46%).

Eredmények „Vigyázat a kis képernyők korlátlan hozzáférése ellen”

Függetlenül attól, hogy egy tv -vel rendelkező szobában alszik, a gyerekek, akik egy kis képernyő közelében aludtak Azok a gyerekek, akik soha nem aludtak egy kis képernyő közelében. A kis képernyő közelében lévő alvás átlagos késéssel volt társítva, a lefekvés után 37 perc.

Egy kis képernyő közelében aludt, de a TV-vel rendelkező szobában nem volt társított az önjelentéssel rendelkező elégtelen alvás fokozott prevalenciájával. Ez növekedett minden további alvás napjával egy kis képernyővel rendelkező eszköz közelében. A

alvást szintén befolyásolták TV -t, DVD -k nézése vagy videojátékok lejátszása. A kutatók megfigyelték, hogy ezeket a tevékenységeket mindkét rövidebb hétköznapi alvási időtartamhoz társítják, az észlelt elégtelen alvás magas prevalenciája.

„Azok a gyermekek, akik egy kis képernyő közelében aludtak, és a több képernyőidővel rendelkezők, nagyobb valószínűséggel észlelték az elmúlt héten elégséges alvást” – jelentette be a kutatók.

A tanulmányt egy keresztmetszeti kialakítás korlátozza, amely megakadályozza a szerzőket az esetleges okozati összefüggések bizonyításában. A résztvevők önjelentését és a potenciális zavarók, például a szülői stílusok és a gyermekek ütemtervének mérésének hiányát további kutatásokra van szükség a tanulmány megállapításainak alátámasztására.

“Noha ezeknek a társulásoknak a megerősítéséhez longitudinális és kísérleti vizsgálatokra van szükség, megállapításaink óvatosak a gyermekek korlátlan hozzáférése ellen a szobájukban a képernyő-alapú médiumokhoz”-fejezi be a szerzők.

Ez a tanulmány a szülőknek arra késztetheti, hogy gyermekeiket bizonyos ünnepi ajándékokat tegyék el, különösen más kutatásokkal kombinálva. A múlt hónapban az orvosi hírek ma beszámoltak egy tanulmányról, amelyben kiderült, hogy a krónikus alváshiány drasztikusan növeli annak kockázatát, hogy a gyermek elhízott 15 éves koráig.

 • Elhízás / fogyás / fitnesz
 • Gyermekgyógyászat / Gyermekek egészsége
 • Alvás / alvási rendellenességek / álmatlanság
 • Az okostelefon -alkalmazás egyszerűsítheti az örökletes betegségek diagnosztizálását

  Bizonyos örökletes betegségek – például a cisztás fibrózis és a Huntington -betegség – olyan tünetek sorozatát mutatják be, amelyek hasonlóak más betegségekhez, így a feltételek bonyolultak a diagnosztizáláshoz. Most a kutatók létrehoztak egy számítógépes programot, amely szerint egyszerűsíthetik az ilyen betegségek diagnosztizálását.

  A kutatócsoport, amelyet Marcel Schulz vezette, a németországi Max Planck Informatikai Intézetből, először jelentette be az American Journal of Human Genetics -ben történő létrehozását.

  Most, a program – Az úgynevezett „Phenomizer” – ingyenes Android alkalmazásként érhető el a Google Play -en okostelefonok és táblagépek számára, így az orvosok az egész világon elérhetővé teszik.

  A program használatához az orvos bevonja a beteg tüneteit. A rendszer ezután beolvas egy nagy online adatbázist, az úgynevezett humán fenotípus ontológiát, amely több mint 10 000 betegségjellemzőt tárol, és összekapcsolja azokat 7500 betegséggel.

  Az adatok beírásától számított másodpercen belül az orvosnak a legvalószínűbb betegségeinek listája van bemutatva.

  Phenomizer alkalmazás „Csökkenti a kutatási időt és növeli az időt a betegekkel”

  A Phenomizer, a csapat szerint, segít leküzdeni azokat a nehézségeket, amelyekkel az orvosok szembesülnek néhány öröklési betegség diagnosztizálásában.

  „Az olyan betegségek, mint a cukorbetegség, az epilepszia, a szívhibák vagy a süket, maguk is lehetnek az örökletes betegségek tartományának tünetei” – mondja Schulz. “Ez annyira megnehezíti az orvosi szakemberek számára, hogy a kezdetektől kezdve diagnosztizálják a helyes betegségben szenvedő személyt.”

  Hozzáteszi, hogy minden betegségnek minden betegnél eltérő tulajdonságai lehetnek. Például elmagyarázzák, hogy szívhibák esetén a betegnek Miller-Dieker-szindróma (rendellenes agyi fejlődés mintája) vagy a macska szem szindróma (ritka szembetegség) is lehet, más tüneteiktől függően.

  Schulz szerint ez az új diagnosztikai rendszer számos előnyt biztosít a klinikusok számára:

  Our Store

  We promise we’ll get back to you promptly– your gifting needs are always on our minds!

  Monday – Saturday 8Am – 6Pm 

  Copyright© 2021 DewDropskkdi  All Rights Reserved.

  Add to cart