tippek és még sok más, hogy segítsenek az étkezés megfékezéséhez

tippek és még sok más, hogy segítsenek az étkezés megfékezéséhez

Az étkezés rövid idő alatt nagy mennyiségű étel fogyasztása. Az a személy, aki enni eszik, úgy érzi, hogy nem képes ellenőrizni az általuk fogyasztott ételt vagy mennyiséget. A túlzott étkezés bűntudat, szégyen és depresszió érzését eredményezheti.

Azoknak az embereknek, akik hetente legalább egyszer 3 hónapon keresztül esznek, előfordulhat, hogy az étkezési rendellenesség, az Egyesült Államokban a leggyakoribb étkezési rendellenesség. A binge-étkezés a bulimia nervosa és az anorexia nervosa binge-purge altípusa jele.

Ebben a cikkben tippeket adunk annak érdekében, hogy az emberek megakadályozzák az étkezést, és körvonalazzuk az étkezési rendellenesség kezelési lehetőségeit.

1. Kerülje el az étrendet

A merev étrend utáni terv után a nélkülözés érzéseit eredményezheti. Hirtelen és jelentősen vágva a kalóriát a test éhezés módjába is vezetheti. Mindkét helyzet a túlzott étkezési epizódokhoz vezethet.

A serdülőkorú lányok kutatása rámutatott, hogy a böjt növeli a túlzott étkezés és a bulimia kockázatát.

A korlátozó vagy divatos étrend helyett az emberek a tápláló ételek feltöltésére összpontosíthatnak.

A tápláló étrend elsősorban:

 • gyümölcsök és zöldségek
 • teljes kiőrlésű gabonafélék
 • sovány fehérjék, például hal, sovány, sovány Hús, hüvelyesek, tojások és tofu
 • Egészséges zsírok, beleértve a zsíros halakat, az olívaolajat, a dióféléket, a magokat és az avokádót

Az emberek számára előnyös lehet a 80 kipróbálásának: 20 Az étkezési megközelítés, amely magában foglalja az idő 80% -át az egészséges ételek fogyasztását, és élvezi az idő másik 20% -át.

2. Gyakorlat

A rendszeres edzés segíthet megakadályozni a túlzott étkezést, mivel a testmozgás miatt a test felszabadítja az endorfinokat, amelyek növelik a hangulatot.

A jobb hangulat csökkentheti az érzelmi étkezés kockázatát, azaz akkor, amikor az emberek egészségtelen ételeket vagy nagy mennyiségű ételt fogyasztanak a stressz, a szomorúság vagy a harag hatására.

3. Azonosítsa és címezze a Binge étkezési triggereket

Az emberek gyakran a magány, az unalom, a szomorúság vagy más kiváltókra reagálva enni.

Ezeknek a triggereknek a azonosítása segíthet az embereknek elkerülni vagy kezelni őket, csökkentve az étkezés valószínűségét.

Az élelmiszer -napló megtartása lehetővé teszi az emberek számára, hogy nyomon kövessék, mit esznek, és hogyan érzik magukat abban az időben.

Miután valaki azonosította a kiváltó tényezőit, lépéseket tehet nekik. Például, ha az unalom oka, akkor az emberek megpróbálhatják elvonni magukat egy tevékenységet, például testmozgást, olvasást vagy barátokat.

szoros kapcsolat van a túlzott étkezés és az alacsony önértékelés között. Ha az önértékelés alacsony érzése az emberek számára, akkor érdemes fontolóra venni a terapeutát.

4. Csökkentse a stressz

A stressz gyakori kiváltó az étkezéshez, a kutatásokkal, amelyek azt sugallják, hogy a stressz csökkenti az ember tudatosságát éhség- és telítettség -útmutatásairól. Ez viszont túléléshez vezethet.

Tanulja meg a stressz kezelését:

 • A stresszorok kiküszöbölése, ahol lehetséges,
 • Meditáció gyakorlása
 • Mély légzési technikák használata
 • Rendszeresen gyakorlás
 • A jóga vagy a tai chi gyakorlása
 • elegendő alvás
 • alternatív terápiák, például masszázs, akupunktúra vagy aromaterápia használata
 • 5. Ne hagyja ki az ételeket

  Az ételek kihagyása a vércukorszint eshet, ami arra készteti a testet, hogy a cukor gyors lendületes lendületet adjon fehér kenyér, cukorka formájában, vagy más egyszerű szénhidrátok.

  Ezeknek az élelmiszereknek az étkezése növelheti a vércukorszintet, ám ezek általában gyorsan összeomlanak, ami a ciklus folytatódását okozza.

  A helyzet elkerülése érdekében az emberek megtervezhetik az étkezési és snackek rendszeres ütemtervét, és a tápláló ételekre összpontosíthatnak.

  Az egyik tanulmány összekapcsolja a három ételt és két vagy három tervezett snacket fogyasztva, alacsonyabb gyakoriságú étkezési epizódokkal.

  6. Próbálja ki az éberséget

  Az éberség meditációja magában foglalja az itt és most tartózkodását. Az éberség gyakorlása étkezés közben az egyik módja annak, hogy elkerüljék az étkezési magatartást.

  A 14 tanulmány áttekintése szerint az éberségi meditáció hatékonyan csökkenti a túlzott étkezést és az érzelmi étkezést.

  Lassan és célzottan étkezés lehetővé teszi az emberek számára, hogy élvezzék az étel textúráit és ízeit. Ez azt is lehetővé teszi számukra, hogy felismerjék éhség útmutatásaikat.

  Ha tudatosak, az emberek kevésbé valószínű, hogy túllépnek, mert tisztában vannak azzal, hogy tele vannak.

  7. Távolítsa el arthrolon fórum olvasd el a cikket a kísértéseket

  A cukros és feldolgozott ételek tömbjéhez való hozzáférés megkönnyíti az étkezést.

  Az emberek könnyen elkerülhetik ezt a helyzetet azáltal, hogy eltávolítják a gyorsételeket otthonból, és inkább egészséges lehetőségekkel tárolják a hűtőszekrényt és a szekrényeket.

  Ha a kint és a kb. A jó lehetőségek közé tartozik a friss gyümölcs, a hozzáadott cukor nélküli fehérje rudak, valamint a kis mennyiségű szárított gyümölcs, diófélék és magok.

  8. Ne keverje össze a szomjúságot és az éhséget

  Amikor éhségérzés merül fel, az embereknek először meg kell próbálniuk egy pohár vizet iszni. Ha az érzések elmúlnak, ez azt sugallja, hogy valójában szomjasok voltak.

  Ha azonban a személy még mindig éhesnek érzi magát, akkor kiegyensúlyozott étkezéssel vagy snackkel kell követnie a pohár vizet. A kutatások azt mutatják, hogy az étkezés előtti 500 milliliter víz ivása csökkenti a kalória számát, amelyet egy személy ezután 13%-kal eszik.

  Ez az is jó ötlet, hogy az egészségi egészségi állapotban sok vizet inni egész nap.

  Az ember meghatározhatja, hogy iszik -e eléggé a vizelet színének ellenőrzésével. A világossárga vagy a világos sárga a hidratáció jó szintjét jelzi.

  9. Elég alvás

  Az alvás létfontosságú szerepet játszik az éhség és az étvágy szabályozásában. Az alváshiány növelheti a stressz és az alacsony hangulat érzéseit, ami túlzott étkezést válthat ki.

  A kutatások kimutatták, hogy az alváshiány hozzájárulhat az elhízáshoz:

  • Az élelmiszer -bevitel növelése
  • Az energia csökkentése, amelyet az ember az egész területén használ. nap
  • Az étvágyat szabályozó hormonok befolyásolása

  A szakértők azt javasolják, hogy az emberek arra törekszenek, hogy minden este legalább 7–8 órán át aludjanak, és hogy megpróbáljanak lefeküdni, és Kelj fel minden nap ugyanabban az időben. Azoknak az egyéneknek, akiknek nehézségekbe ütköznek, vagy elaludni kell, orvossal kell beszélniük.

  mikor kell orvoshoz fordulni

  Az egyéneknek orvoshoz kell fordulniuk, ha rendszeresen megcsinálják, vagy azt gyanítják, hogy hasadási rendellenességük van.

  Az étkezési problémák enyhe és súlyos között változhatnak, és rövid ideig előfordulhatnak, vagy évekig fennmaradhatnak.

  Ezért elengedhetetlen a kezelést és a támogatást a lehető leghamarabb keresni.

  Binge étkezési rendellenesség kezelése

  A túlzott étkezési rendellenesség kezelése Célja, hogy csökkentse a túlzott étkezési epizódokat, és helyettesítse őket pozitív étkezési magatartással és az ételek kiegyensúlyozottabb hozzáállásával.

  A kezelések magukban foglalhatják:

  • pszichoterápia
  • Gyógyszert kezelés
  • életmódváltozások

  A pszichoterápia általában segít az embereknek az étkezés alapjául szolgáló érzelmek és kérdések kezelésében, beleértve a szégyent, a bűntudatot, a depressziót és az alacsony önértékelést.

  A terápia segíthet az embereknek más kiváltozók azonosításában és kezelésében, a problémás kapcsolatok kezelésében és az érzelmeik szabályozásában.

  Az orvos különféle gyógyszereket írhat fel az étkezési rendellenességre, ideértve az antikonvulzáns gyógyszereket és az antidepresszánsokat.

  Az Élelmiszer- és Gyógyszerügynökség (FDA) jóváhagyta a figyelemhiányos hiperaktivitási rendellenesség (ADHD) gyógyszert a felnőtteknél mérsékeltől súlyos, súlyos étkezési rendellenesség kezelésére. A gyógyszert Lisdexamfetamin -dimesilátnak (VyVanse) hívják.

  Ha az étkezési rendellenességben szenvedő személy túlsúlyos, a fogyás programjai segíthetnek számukra az egészséges súly elérésében.

  Összegzés

  A túlzott étkezés magában foglalja a nagy mennyiségű ételt rövid időn belül. Az emberek általában úgy érzik, mintha nem tudnák ellenőrizni az általuk fogyasztott ételt vagy mennyiséget.

  Néhány ember alkalmanként megrázhat, míg mások rendszeresen csinálják. A túlzott étkezés káros egészségügyi eredményekhez vezethet, ezért fontos, hogy azonnal kezeljük.

  A túlzott étkezési triggerek azonosítása, kiegyensúlyozott ételek és harapnivalók tervezése, valamint a tudatos étkezés gyakorlása mind stratégiák a túlzott étkezési magatartás csökkentésére. A

  testmozgás, alvás, stresszcsökkentés és megfelelő hidratáció szintén fontos.

  Azokban az esetekben, amikor az alacsony önértékelés vagy a negatív érzelmek túlzott étkezési epizódokat váltanak ki, elengedhetetlen ezeknek a mögöttes kérdéseknek a kezelése. Egy orvos vagy terapeuta segíthet.

  Bárki, aki további információkat vagy támogatást akar, különösen, ha azt gyanítja, hogy az étkezési rendellenességgel jár, akkor beszéljen orvossal.

Our Store

We promise we’ll get back to you promptly– your gifting needs are always on our minds!

Monday – Saturday 8Am – 6Pm 

Copyright© 2021 DewDropskkdi  All Rights Reserved.

Add to cart