Tippek és technikák a migrén megelőzéséhez

Tippek és technikák a migrén megelőzéséhez

Lehetséges, hogy megakadályozzuk a migrént a triggerek elkerülésével, az étkezési vagy életmódbeli tényezők kiigazításával vagy a kiegészítők szedésével. Megelőző migrén gyógyszerek is rendelkezésre állnak.

A migrén megelőzésének módszerei, amelyek a legjobban a munka az egyéntől függően változhatnak. Előfordulhat, hogy egy személynek több megközelítést kell kipróbálnia a javulás megtekintéséhez.

Ez a cikk megvizsgálja a migrén megelőzési stratégiáit és azok használatát.

Milyen migrénmegelőzés jár a

migrén egy olyan neurológiai állapot, amely fájdalmas fejfájást okoz, más tünetekkel együtt. Ide tartoznak:

 • A fényre vagy a hangra való érzékenység
 • émelygés
 • hányás
 • aura, amely olyan neurológiai zavarokra utal, amelyek megelőzik A migrén

Jelenleg nincs állandó gyógymód a migrén számára. A megelőző technikák azonban hozzájárulhatnak az epizódok intenzitásának vagy gyakoriságának csökkentéséhez.

A migrén megelőzésének egyes megközelítései a következők:

 • A migrén napló tartása
 • Étkezési vagy életmód -változtatások végrehajtása a kiváltók elkerülése érdekében
 • Kiegészítők kipróbálása, például magnézium
 • Kényszeri gyógyszerek kipróbálása
 • Kiegészítő terápiák kipróbálása

tartson migrén naplót

Sokan találnak sokan hogy bizonyos szagok, ételek, viselkedés vagy szokások hozzájárulhatnak a migrénhez. Ha lehetséges, azonosítva és elkerüli ezeket a kiváltozókat, néhány ember jelentős javulást észlelhet tüneteikben.

A közös migrén kiváltók néhány példája a következők:

 • Túl sok vagy túl kevés alszik
 • Éhes
 • Erős illatok
 • Világos fények
 • Cigarettafüst
 • Bizonyos ételek vagy italok
 • Stressz vagy intenzív érzelem
 • Hormonális ingadozások

A migrén napló megtartása segíthet a kiváltók azonosításában. Egy migrén naplóban az emberek minden egyes epizódot rögzítenek, valamint aznap bekövetkezett jelentős események.

A migrén napló elindítása:

 1. Válasszon egy helyet, ahol megkezdi a könnyen hozzáférhető epizódok felvételét, például a folyóirat.
 2. kezdje megjegyezni az egyes epizódok dátumát és idejét.
 3. Tartalmazza a tüneteket, azok súlyosságát és bármit, ami jobb vagy rosszabbá teszi őket.
 4. rögzítsen olyan információkat, amelyek segíthetnek a triggerek, például az ételek vagy italok bevitelének, az energiaszinteknek vagy az általános hangulatnak a azonosításában.

A nőstények azt is meg kell jegyezni, hogy a menstruációs ciklus során mikor történik a tünetek.

Az idő múlásával a napló lehetővé teszi az emberek számára, hogy azonosítsák a mintákat a migrén tapasztalatai között, és segítsenek nekik meghatározni az esetleges kiváltó tényezőket. Ezután szükség esetén az étkezési vagy életmód megváltoztatását végezhetik.

Amellett, hogy hasznos az azonosításhoz, a migrénnaplók is hasznosak lehetnek az orvosoknak való bemutatáshoz vagy az új kezelés működéséhez.

Kerülje el a kiváltókat

Miután valaki elképzelése van arról, hogy mi járulhat hozzá migrén -epizódjaikhoz, elkezdenek változtatni a kiváltóik elkerülése érdekében.

A triggerek elkerülése nem mindig lehetséges, így segíthet arra, hogy összpontosítson arra, ami az ember ellenőrzése alatt áll. Néhány példa a változásokra, amelyek az egyéntől függően segíthetnek:

 • Rendszeres ételek fogyasztása az éhség elkerülése érdekében
 • Hidratált maradni, különösen a testmozgás alatt vagy után.
 • Rendszeres alvási ütemterv tartása, hogy elkerülje vagy elhaltassa magát
 • A koffein, a cigarettafüst és az alkohol korlátozása vagy elkerülése. Míg a munka

Ezeknek a stratégiáknak a nagy része általában egészséges, tehát a kipróbálás minimális kockázatot kell magában foglalnia.

Néhány példa a konkrétabb változtatásokra, amelyek segíthetnek az emberek azonosításában, akik azonosíthatják az egyes kiváltókat: villogó lámpák

 • A fárasztó testmozgás elkerülése
 • Beszéljen orvossal vagy dietetikussal, ha úgy tűnik, hogy sok étel migrént okoz, mivel ez eltérő állapotot jelezhet, például intoleranciát.

  kiegészítők

  Egyes kutatások azt sugallják, hogy bizonyos tápanyagok és gyógynövény -kiegészítők csökkenthetik a migrén valószínűségét.

  Ne feledje, hogy a kiegészítők kölcsönhatásba léphetnek más gyógyszerekkel, és mellékhatásokat okozhatnak. Mindig beszéljen orvosával, mielőtt kipróbálná a kiegészítőket, különösen, ha egyszerre más gyógyszereket szed.

  A következő szakaszok megvizsgálják néhány kiegészítőt, hogy részletesebben kipróbálhassák.

  magnézium

  Az egyik 2020 -as áttekintés szerint az alacsony magnézium korrelál a migrén nagyobb kockázatával. Ezenkívül egy 2018. évi szisztematikus áttekintés megállapította, hogy a magnézium valószínűleg hatékony a migrén megelőző gyógymódjaként.

  A magnézium fontos szerepet játszik az idegsejtek között áthaladó elektromos jelekben, ami megmagyarázhatja, hogy az alacsony magnéziumszint miért teszi valószínűbbé a migrént.

  A 2018. évi áttekintés 600 milligramm (mg) magnézium -citrátot javasol az akut migrénkezelés adagjaként. Az emberek alacsonyabb napi adagot is igénybe vehetnek, hogy magnéziumot normál szinten tartsák.

  A magnéziummennyiség, amelyre az embereknek naponta szükségük van, életkoruktól és nemüktől függően változik. A legtöbb felnőtt esetében az összeg 300–420 mg.

  B2 -vitamin

  Néhány kis vizsgálat azt sugallja, hogy a B2 -vitamin vagy a riboflavin segíthet csökkenteni a migrén epizódok gyakoriságát.

  Egy 2004-es régebbi, nyílt, nyitott tanulmány megállapította, hogy 400 mg B2-vitamin szignifikánsan csökkentette a migrén epizódokat 4 hónap elteltével. Ennek eredményeként a résztvevők kevésbé támaszkodtak a migrén gyógyszerekre.

  Azonban a tünetek időtartama és intenzitása, amelyet a résztvevők még mindig nem változtak meg. prostamin forte magyarország ezt szerettem Ennek eredményeként az emberek szeretnének kipróbálni a B2 -vitamint más kezelésekkel kombinálva.

  q10 koenzim

  A kialakulóban lévő kutatások azt sugallják, hogy a Q10 (CoQ10) koenzim csökkentheti a migrén epizódok gyakoriságát vagy időtartamát.

  Öt tanulmány 2019. évi metaanalízise azt sugallja, hogy a COQ10 kiváló eredményeket jelentett, mint egy placebo.

  lázfew

  A 2015 -ös Cochrane áttekintés néhány bizonyítékot talált arra, hogy a lázfew csökkentheti a migrén gyakoriságát.

  A kutatók arra a következtetésre jutottak, hogy a lázfew havonta 0,6 kevesebb migrén -epizódot eredményezett, mint a placebo.

  A szerzők azonban megjegyzik, hogy több kiváló minőségű kísérletre van szükség.

  Butterbur

  A gyógynövény migrénkezelések 2020 -as szisztematikus áttekintése korlátozott bizonyítékot talált arra, hogy a Butterbur megakadályozhatja a migrén epizódokat.

  A 2017. évi patkányokban végzett tanulmány egy adott csatornát azonosított, amelyen keresztül a Butterbur enyhíti a migrént, ami azt sugallja, hogy az emberekben ugyanúgy működhet.

  gyógyszerek

  Azok az emberek, akik gyakori migrén epizódokat tapasztalnak, gyógyszereket igényelhetnek.

  A legnépszerűbb migrén gyógyszerek a triptánok. Ezek a gyógyszerek kifejezetten a migrénen működnek. A Triptans nem akadályozhatja meg a migrént, de megakadályozhatják a tünetek előrehaladását.

  Azok a gyógyszerek, amelyek megakadályozhatják a migrén előfordulását, a következők:

  • A kalcitonin génhez kapcsolódó peptid antagonisták, amelyek magukban foglalják az erenumabot és az eptinezumabot
  • antihipertenzívek, mint például a kalciumcsatorna-blokkolók vagy béta-blokkolók
  • Antikonvulzánsok, például a topiramát
  • antidepresszánsok, például az amitriptilin vagy a venlafaxin
  • Botox, amelyet az orvosok egyszer egyszer injektálhatnak. 3 hónap a krónikus migrén esetében

  A migrénben szenvedő emberek, amelyek elsősorban a hormonális változások vagy a menstruációs migrén miatt következnek be, előnyös lehet a hormonális gyógyszerek. Ide tartozhatnak a fogamzásgátló tabletták vagy a hormonpótló terápia.

  Kiegészítő terápiák

  Számos kiegészítő terápia segíthet csökkenteni a migrén epizódok szabályosságát.

  A következő szakaszok részletesebben megvizsgálják ezen terápiákat.

  akupunktúra

  Egy régebbi Cochrane -áttekintés néhány bizonyítékot talált arra, hogy az akupunktúra segíthet csökkenteni a migrén fájdalmat. A korábbi tanulmányok azt sugallták, hogy az akupunktúra ugyanolyan hatékony lehet, mint a szokásos migrén gyógyszerek, de alacsonyabb a mellékhatások kockázatával.

  Az akupunktúra különösen hatékony lehet más migrénkezelések mellett.

  BioFeedback

  A bioFeedback segít az embereknek, hogy megismerjék testi funkcióikat, hogy megtanulják ellenőrizni vagy szabályozni őket.

  A 2017. évi áttekintés szerint egy tanulmány kimutatta, hogy a biofeedback -en átesett résztvevők 62% -a részleges vagy teljes javulást tapasztalt migrén tüneteikben. A résztvevők átlagosan 6 hónap alatt 40 biofeedback ülésen voltak. Csak 16% -uk nem volt javulás.

  neuromoduláció

  A neuromoduláció egy olyan kezelés, amely gyenge elektromos impulzusokat vagy mágneseket használ az idegek stimulálására. Az orvosok úgy gondolják, hogy ez működhet a migrénnel kapcsolatos agyi aktivitás megelőzésével vagy a fájdalmat enyhítő vegyi anyagok felszabadításával.

  Bizonyos típusú neuromoduláció, amelyek segíthetnek a migrén csökkentésében:

  • Külső trigeminális ideg stimuláció
  • Egyetlen transzkraniális mágneses stimuláció
  • A transzkután vagális idegi stimuláció

  Az Élelmiszer- és Gyógyszerügynökség (FDA) néhány neuromodulációs eszközt jóváhagyott az orvos irodájában történő felhasználás céljából.

  Összegzés

  Egyes emberek képesek lehetnek megakadályozni vagy csökkenteni a migrén epizódok gyakoriságát a triggerek azonosításával, majd az étrend vagy a napi rutinok kiigazításával.

  Egyéb migrénmegelőzési módszerek tartalmazzák a komplementer terápiákat és bizonyos étrend -kiegészítőket.

  A gyakori vagy súlyos migrén epizódokban szenvedő emberek azonban gyógyszereket igényelhetnek életminőségük javítása érdekében. Beszéljen orvosával, hogy diagnosztizáljon, és megismerje a kezelési lehetőségeket.

  • Fejfájás/migrén
  • Neurológia/idegtudomány

  Contents

  Our Store

  We promise we’ll get back to you promptly– your gifting needs are always on our minds!

  Monday – Saturday 8Am – 6Pm 

  Copyright© 2021 DewDropskkdi  All Rights Reserved.

  Add to cart