U većim količinama, magnezijev oksid ima snažan laksativni učinak.

U većim količinama, magnezijev oksid ima snažan laksativni učinak.

Ponekad me novije istraživanje tjera da promijenim svoj položaj. Ali u ovom slučaju držim se onoga što sam rekao prije deset godina.

Ako jedenje manje češćih obroka pomaže vam da bolje upravljate svojim apetitom i omogućuje vam da donosite bolje odluke, idite na to. Ali jedenje češće – samo po sebi – malo je vjerojatno da će imati mjerljiv učinak na vaš metabolizam ili trbušnu masnoću. A ako favorizirate češće obroke, budite oprezni da jedenje češće ne dovodi do toga da jedete više nego što vam treba.

pitanja? Komentari? Objavite ih u nastavku ili na Facebook stranici Nutrition Diva.

Slika pribora za jelo © Shutterstock

Pages

«Prvo‹ Prethod12

O autorici

Monica Reanagel, MS, LD/N, CNS

Monica Reanagel je licencirana nutricionistica s licencom, autoricom i tvorca jednog od najzahtjevnijih podcasta zdravlja i fitnesa. Njezin se savjet redovito prikazuje u emisiji Today, dr. Oz, NPR, i u vodećim novinskim novinama, časopisima i web stranicama. Imate li pitanje o prehrani? Nazovite liniju slušatelja prehrane na 443-961-6206. Vaše bi pitanje moglo biti predstavljeno u emisiji.

Može li određena hrana pokrenuti glavobolju? Mogu li prehrambeni dodaci ponuditi olakšanje bez droga? Pročitajte savjete za prehranu Diva za sprečavanje glavobolje s prehrani i promjenama načina života.

Monica Reanagel, MS, LD/N, CNS Nutrition Diva 21. srpnja 2015. 4-minutna čitatepisoda #341 Igra pauza Slušajte savjete za prehranu glavobolje za glavobolju Trenutno imamo problema s reprodukcijom na Safariju. Ako želite slušati zvuk, molimo koristite Google Chrome ili Firefox.

Izbjegavajte preskakanje obroka

Niski šećer u krvi i dehidracija mogu oboje donijeti glavobolju, tako da se oni koji su osjetljivi na glavobolje dobro savjetuju piti puno tekućine i izbjegavati preskakanje obroka. To ne znači da trebate stalno jesti – ljudi koji imaju prekomjernu težinu imaju veću vjerojatnost da će patiti od kroničnih glavobolja! Ali pokušajte izbjeći više od 4-5 sati između obroka, osim naravno kada spavate.

Dodaci za prevenciju glavobolje

Pronaći ćete puno savjeta na Internetu O dodacima koji bi trebali pomoći kod kroničnih glavobolja – stvari poput groznice ili vitamina visoke doze B. Jedini dodatak prehrani koji ima čvrstu dobru znanstvenu potporu za smanjenje glavobolje je magnezij. Posebno je utvrđeno da je 400 mg dnevno dodatka magnezijevog oksida učinkovit u sprječavanju glavobolje. Ali nemojte pretjerivati. U većim količinama, magnezijev oksid ima snažan laksativni učinak.

više načina bez lijeka za sprečavanje glavobolje

Napokon su prikazane tehnike ponašanja kao što su biofeedback, tehnike opuštanja i smanjenje stresa Da bi bili jednako učinkoviti kao i terapija lijekovima za migrene i druge kronične glavobolje (kao i jeftinije), ali one su sklone nedovoljno iskorištavanju. Ispod ćete pronaći veze do resursa koji vam mogu pomoći da pronađete praktičara za jednu ili više ovih tehnika u vašem području. Ili, evo nečeg još lakše: otkriveno je i redovna praksa joge koja smanjuje i učestalost i intenzitet migrene.

i, unatoč svim vašim naporima, nađete se s glavoboljom koja dolazi, provjerite ove savjete za isključivanje glavobolje bez droge.

Resources:

Američko društvo glavobolje

Udruženje za primijenjenu psihofiziologiju i biofeedback

Udruženje za bihevioralne i kognitivne terapije

Reference:

Harel Z, Gascon G i sur. Suplementacija omega-3 polinezasićenim masnim kiselinama u upravljanju rekurentnim migrenama kod adolescenata. J Adolesc Health. 2002. kolovoza; 31 (2): 154-61.

Hoffmann J, Recober A. Migrene i okidači: post hoc ergo propter hoc? Curr boli glavobolja Rep. 2013. listopad; 17 (10): 370. doi: 10.1007/s11916-013-0370-7.

John PJ, Sharma N, et al. Učinkovitost joga terapije u liječenju migrene bez aure: randomizirano kontrolirano ispitivanje. Glavobolja. 2007. svibnja; 47 (5): 654-61.

Linde K, Allais G, et al. Akupunktura za glavobolju tipa napetosti. Cochrane baza podataka sustavnih pregleda 2009, izdanje 1. Umjetnost. Ne.: CD007587.

Penzien DB, Irby MB, et al. Dobro uspostavljeni i empirijski podržani tretmani ponašanja migrene. Curr boli glavobolja rep. 2015. srpnja; 19 (7): 500.

Ramsden CE, testoy gdje kupiti isprobajte ovo Faurot KR, Zamora D, et al. Ciljana promjena prehrambenih N-3 i N-6 masnih kiselina za liječenje kroničnih glavobolja: randomizirano ispitivanje.Pain. 2013; 154 (11): 10.1016/j.pain.2013.07.028. doi: 10.1016/j.pain.2013.07.028.

Schafer AM, Rains JC, et al. Izravni troškovi tretmana preventivne glavobolje: Usporedba bihevioralnih i farmakoloških pristupa. Glavobolja. 2011 Jun; 51 (6): 985-91.

Verrotti A, Di Fonzo A, et al. Pretilost i glavobolja/migrena: Važnost smanjenja težine kroz modifikacije načina života. Biomed Res int. 2014; 2014: 420858.

Slika glavobolja ljubaznošću Shutterstock -a.

Pages

«Prvo‹ Prethod12

O autorici

Monica Reanagel, MS, LD/N, CNS Monica Reanagel je licencirana nutricionistica, autoricu i tvorac jednog od najzahtjevnijih podcasta zdravlja i fitnessa. Njezin se savjet redovito prikazuje u emisiji Today, dr. Oz, NPR, i u vodećim novinskim novinama, časopisima i web stranicama. Imate li pitanje o prehrani? Nazovite liniju slušatelja prehrane na 443-961-6206. Vaše bi pitanje moglo biti predstavljeno u emisiji.

Skloni smo fleksibilnosti kao pozitivno, ali to nije uvijek istina. Guy FIT objašnjava zašto krutost mišića zapravo može biti korisna. Osim toga, naučite kako učiniti svoje mišiće moćnijim.

Ben Greenfield Guy za početak 11. studenog 2014. 4-minutni Readepisode #210 IGRA PAUZA Slušajte zašto je imati ukočene mišiće dobra stvar koju trenutno doživljavamo probleme s reprodukcijom na Safari. Ako želite slušati zvuk, upotrijebite Google Chrome ili Firefox.

U prethodnim epizodama momaka, razgovarao sam o tome koliko dugo biste trebali istegnuti mišić kako biste dobili optimalnu fleksibilnost i najbolje načine istezanja istezanja Da bismo povećali fleksibilnost.

skloni smo fleksibilnosti kao dobru stvar. Ali ispada da previše fleksibilan može biti problem. U stvari, postoje određene situacije u kojima je ukočeno mišiće zapravo dobra stvar.

Krutost donjeg ekstremiteta u vašim kvadricepsima, potkolenice, telad i gležnjevi smatraju se ključnim atributom u poboljšanju trčanja , skakanje i skakanje. Ako možete pohraniti više elastičnije energije nakon slijetanja i generirati više izlaza sile prilikom pritiska, možete smanjiti mišićni umor i povećati i brzinu i eksplozivnost.

Koji su kruti mišići?

U znanosti o vježbanju, krutost mišića tretira se slično proljetnoj krutosti. Razmislite o proljeću. Što je proljeće čvršće i “proljetno”, to je teže komprimirati i to više eksplozivnosti može pohraniti kao energiju. S druge strane, slaba, rastezljiva opruga, pohranjuje manje energije i stvara manju eksplozivnost.

Krutost se mjeri u znanstvenom laboratoriju vježbanja kao kvocijent sile na duljinu – a u ljudskom tijelu krutost je kvantificirana Od razine jednog mišićnog vlakana do razine cijelog tijela kao jednog divovskog opruge.

mišićni ili tjelesni sustav koji se proteže manje i ima vlakna koja je teže komprimirati ili su u stanju pohraniti Više energije smatra se krutijom, dok se rastezljivi, fleksibilni mišić smatra manje ukočenim.

Evo sjajne studije koja ulazi u odnos između krutosti mišića i opružnih mjerenja koja se koriste u laboratoriju.

Ne ukočeni mišići čine vas osjetljivim na ozljedu?

Mislili biste da bi ukočeno meko tkivo povećalo rizik od suzbijanja, naprezanja ili ispadanja mišića, ligamenta ili tetiva Tijekom aktivnosti, ali jednostavno nije tako. Umjesto toga, istraživanje je pokazalo da postoji “optimalna” razina krutosti. Baš kao i vrlo uska gumena traka, izuzetno kruti mišići omogućuju vam da proizvedete puno sile i eksplozivnosti, ali ti mišići doista mogu biti vjerojatnije da će se suziti ili bi kost pričvršćena na taj mišić vjerojatnije da će dobiti stresnu lomovu.

Suprotno tome, poput vrlo labave gumene trake, mišići koji nisu dovoljno kruti imaju tendenciju da ne pridržavaju zglobove i dovode do većeg rizika od ozlijeđenih zglobova. Pretjerano fleksibilne potkoljenice ili kvadriceps mogu potencijalno omogućiti da se kape koljena previše kreću tijekom čučnjeva, trčanja ili vožnje biciklom.

Jedna studija iz Cal Poly -a u Kaliforniji uspoređivala je ekonomiju trčanja i fleksibilnost u trkačima i pronašla an obrnuta veza između fleksibilnosti zgloba donjih nogu i ekonomije trčanja (na primjer, previše fleksibilnosti ili nedovoljne krutosti mišića u Ahilovim tetivama i tetivama koljena).

Drugim riječima, teže je bilo za trkača Da dodiruju nožne prste, ekonomičniji je trčanje bilo! Dakle, u ovakvom slučaju, biti super rastezljivi možda vas ne samo učini podložnijim na ozljedu, već može i smanjiti vaše performanse.

Zanimljivo je da ste zamorniji postajali dok trčite, skačite ili izvodite druge eksplozive Pokreti, manje ukočeni i eksplozivni postaju vaši mišići, a što je potrebno da vaši zglobovi umjesto toga apsorbiraju opterećenje. Na primjer, prema kraju maratona, vaši mišići kvadricepsa, potkolenica i teleta gube proljećnost, što pretjerano naprezanje na zglobovima koljena. Što je mišić umorniji prilikom započinjanja aktivnosti, veća je vjerojatnost da će se to dogoditi.

Zato je ulazak u bilo koju eksplozivnu ili ponavljajuću radnu aktivnost što je moguće potpuno oporavljeno vrlo dobra ideja!

Pogledajte također: Kako se oporaviti nakon vježbanja

Stranice

12Next ›Zadnji» Sav sadržaj ovdje je samo u informativne svrhe. Ovaj sadržaj ne zamjenjuje profesionalnu prosudbu vašeg vlastitog pružatelja usluga. Posavjetujte se s licenciranim zdravstvenim stručnjakom za sva pojedinačna pitanja i pitanja.

O autoru

Ben Greenfield

Ben Greenfield stekao je diplomu i magistrirao na Sveučilištu u Idahu iz sportske znanosti i fiziologije vježbanja; Osobni trening i potvrde o snazi i kondicioniranju Nacionalne udruge za jačanje i kondicioniranje (NSCA); Sportska prehrana iz Međunarodnog društva za sportsku prehranu (ISSN), napredna certifikata za postavljanje bicikla od Serotte. Ima više od 11 godina iskustva u treningu profesionalnih, kolegijalnih i rekreacijskih sportaša iz svih sportova, a kao što je pomoglo stotinama klijenata da postignu mršavljenje i uspjeh u fitnessu.

Pretplatite se na postavljanje momaka podcasta Spotify Google Stitcher

Hrvanje i dnevni umor su dva glavna simptoma ljudi s apnejom u snu. Saznajte više o ovom uobičajenom, ali podcijenjenom, zdravstvenom stanju.

Sanaz Majd, doktor MD House Call, 19. studenog 2015., 3-minutni Readepisode #106 IGRAJ pauza Slušajte Što je apneja u snu? Trenutno imamo problema s reprodukcijom na Safariju. Ako želite slušati zvuk, koristite Google Chrome ili Firefox. Hrkanje

nesanica

nemirno spavanje

pauzira u disanju tijekom spavanja (često prijavljuje značajni drugi)

Dnevno spavanje ili njuškanje

Glavobolja nakon buđenja ujutro

Dijagnoza apneje za vrijeme spavanja

Ako vaš liječnik misli da možda patite od apneje za vrijeme spavanja, vjerojatno će vam trebati posebno testiranje spavanja pomoću kućnog prijenosnog monitora ili u laboratoriju, gdje mjere vaš protok zraka, zasićenost kisikom i disanje.

Posljedice apneje za vrijeme spavanja

U ovom trenutku možda razmišljate: “Pa što ako postoje ako postoje Nekoliko stanke protoka zraka tijekom spavanja? ” To se ne čini kao velika stvar, zar ne? Pa, apneja za vrijeme spavanja može uzrokovati prilično ozbiljne medicinske posljedice, uključujući:

visoki krvni tlak

Zatajenje srca

Srčana bolest

moždani udar

Automobilske nesreće

Povećana smrtnost, općenito

Liječenje apneje za vrijeme spavanja

Ako vam liječnik dijagnosticira apneju za vrijeme spavanja, vaš glavni Liječenje se sastoji od posebne maske koja se zove CPAP koja vam puše zrak u grlo tijekom spavanja. Znam što mislite: tko bi u njihovom pravom umu mogao spavati s velikom maskom na licu, a kamoli onaj koji vam puše zrak niz grlo kad pokušavate spavati? Pacijenti se često žale da je neugodno i potrebno je neko vrijeme da se naviknu na to. Međutim, također mi kažu da su u stanju vratiti svoju energetsku razinu i da im to uistinu mijenja život. Učenje zaspavanja s maskom čini se da je vrlo mala cijena za plaćanje onoga što dobivaju zauzvrat.

Gubitak kilograma često je druga metoda liječenja apneje za vrijeme spavanja i zaista bi trebala biti krajnji cilj u svakoj Pacijent koji ima prekomjernu težinu i pati od ovog stanja. To je zaista vaša jedina nada u izliječenje apneje u snu bez da nosite CPAP masku. Nekim pacijentima više ne treba CPAP nakon što izgube težinu, a ponovni ponovni za spavanje može se naznačiti kad se izgubi najmanje 10% vaše početne težine.

Pored toga, bilo bi pametno izbjegavati alkohol i Spavanje pomaže jer oboje mogu pogoršati stanje. I ne zaboravite nositi svoje proteze u krevet!

Poručite se u kući

hrkanje i dnevni umor prilično su česti simptomi. Ne mogu vam reći koliko pacijenata vidim koji pate od umora i hrkanja, a također imaju i prekomjernu težinu. Moj mali liječnik rogovi osvjetljavaju svaki put kad vidim ovu kombinaciju simptoma. Apneja za vrijeme spavanja je podcijenjena, a vaš liječnik to možda neće pomisliti odmah. Ako imate ove simptome, svakako pitajte svog liječnika o apneji u snu.

Mislite li da patite od apneje za vrijeme spavanja? Podijelite ga s nama na Facebook i Twitter stranicama Doctor -a!

Imajte na umu da je sav sadržaj ovdje strogo samo u informativne svrhe. Ovaj sadržaj ne zamjenjuje nikakav medicinski savjet i ne zamjenjuje nikakvu medicinsku prosudbu ili obrazloženje vašeg osobnog pružatelja usluga. Uvijek tražite licenciranog liječnika u vašem području u vezi s svim pitanjima i problemima povezanim sa zdravljem.

slike zijevanja i cpap maske s Shutterstock

Pages

«Prvo‹ Prethodni12 Napomena Napomena da je sav sadržaj ovdje strogo samo u informativne svrhe. Ovaj sadržaj ne zamjenjuje nikakav medicinski savjet i ne zamjenjuje nikakvu medicinsku prosudbu ili obrazloženje vašeg osobnog pružatelja usluga. Uvijek potražite licenciranog liječnika u vašem području u vezi s svim pitanjima i pitanjima koja se odnose na zdravlje.

O autoru

Sanaz Majd, MD

DR. Sanaz Majd je liječnik obiteljske medicine koji je certificiran na odboru koji je diplomirao na Medicinskom fakultetu Sveučilišta Drexel u Philadelphiji. Njezini su posebni interesi žensko zdravlje i obrazovanje pacijenata.

Autor Monica Reanagel, MS, LD/N, CNS Nutrition Diva 5. listopada 2011. 3-minutno pročitana

Nedavno sam dobio bilješku od dijetetičara kao odgovor na moj savjet o žitarica , Preskočite ih ako želite). Iako se složila s mojim zaključkom da zrna nisu potrebna za zdravu prehranu, bila je zabrinuta jer nisam uspio ukazati na sve vrijedne hranjive tvari u cjelovitim žitaricama, a ono što treba jesti da nadoknadi nedostatak tih hranjivih sastojaka kada se eliminiraju .

dovoljno fer. Približemo se točno koje hranjive tvari dobivamo od cjelovitih žitarica, koristeći kruh od cijelog pšenice kao primjer-ne zato što mislim da je kruh od cijelog pšenice idealna hrana od cjelovitih zrna, ali zato što je vjerojatno najčešće konzumirana hrana od cijelog zrna U Americi.

Contents

Our Store

We promise we’ll get back to you promptly– your gifting needs are always on our minds!

Monday – Saturday 8Am – 6Pm 

Copyright© 2021 DewDropskkdi  All Rights Reserved.

Add to cart